Kako odabrati pozivnice za vjenčanje?

10.03.2017.


Činilo se lako, otići u najbližu tiskaru ili kliknuti na Google, vidjeti što se nudi i odabrati onu vrstu koja nam najbolje odgovara. Aaaaali nekad i nije tako jednostavno. Pomalo poput odabira savršene haljine, naručivanje pozivnica za vaše vjenčanje moglo bi uzrokovati i pokoji napad panike :)  

Kada se jednom upustite u potragu, uvidjet ćete da se na današnjem tržištu nudi velik izbor stilova, različit raspon cijena i kvalitete dobivenog proizvoda, a tu je i stavka vremenskog roka potrebnog od narudžbe do isporuke.

Prvi dojmovi ono su što ostavlja trag, a upravo pozivnice prva su stranica avanture zvane DAN „D“.  Kad se sve zbroji, odabir pozivnica više i nije lak zadatak. No ne dajte si smesti s uma, to bi ipak trebalo i biti zabavno! Ovdje vam donosimo mali vodič za olakšavanje nedoumica.

Mi djevojke nerijetko i prije zaruka imamo viziju savršene teme za naše vjenčanje. Znamo koju dvoranu želimo, kakvim bi je cvijećem okitile, kakve bi boje trebale prevladavati i koju bi temu provukle kroz cijeli događaj. No ponekad se dogodi da nam upravo odabir pozivnica poremeti planove. Više nam se pozivnica može sviđati, no kada treba odabrati i naručiti one „prave“... znamo i zalutati.

Jer ona koja nam je najljepša možda odudara od teme koju smo zamislile za naše vjenčanje, pozivnica koja prati temu možda nam je preskupa - i tu dolazi do problema.

Zato je najbolji savjet - bolje je držati se određene palete boja, nego zapeti uz striktnu temu koja ne dozvoljava improvizacije. Dalje će onda već biti malo lakše. Izbor pozivnica uistinu je šarolik, no dok će se neki zaljubiti u pozivnice optočene cirkonima, drugi će ostati vjerni jednostavnosti, bijelom kartonu i crnim ili zlatnim slovima. Koliko god vam se neka pozivnica svidjela, vjerojatno nećete goste na elegantno vjenčanje u Kristalnoj sali pozvati uručujući im „cartoon“ pozivnicu. Organizirate li svadbenu večeru na nekom obiteljskom imanju, blizak bi vam mogao biti odabir pozivnice izrađene prirodnim materijalima,  vintage i shabby chic stila.

Zadnji, no ne i najmanje važan faktor kod odabira pozivnice zasigurno će biti i cijena. Pozivnice mogu biti jako skupe, a određivanje omjera kvalitete i cijene nekad i nije tako lako. Zato vam savjetujemo da s potragom za pozivnicama krenete na vrijeme, kako bi stigli usporediti cijene i proizvode više proizvođača. Imajte na umu da su kod pojedinih tvrtki koje se bave proizvodnjom pozivnica grafička priprema i tisak uključeni u cijenu, dok ih većina ipak naplaćuje posebno. Također, veći broj naručenih primjeraka nerijetko znači nižu cijenu po komadu, besplatnu poštarinu ili neki drugi popust na uslugu.

Ukoliko vam pozivnice trebaju hitno, može se dogoditi da vam status „hitnosti“ bude dodatno naplaćen.  Zato bi, prije nego zatražite cijenu i ispitate mogućnost narudžbe određene pozivnice, bilo poželjno da znate koliki bi vam otprilike broj komada pozivnica trebao, i kada bi vam odgovaralo da vam ti mali slatki komadići kartona budu isporučeni.

Što je danas u trendu?

1) Vintage stil vratio se na velika vrata

 

2) Naručite i ostale dekoracije kako bi sve bilo usklađeno 

Ako su vam uz pozivnice potrebne i zahvalnice, konfete ili nešto drugo iz vjenčanog asortimana, kod proizvođača se prilikom odabira pozivnica, raspitajte o njegovoj široj ponudi. Naručivanjem više toga na istom mjestu, osigurat ćete se da sve bude usklađeno i olakšati si posao. 

 

3) "Pozivnice u boci"

Ponuda je danas uistinu šarolika. Ovi su mladenci svoje „morsko vjenčanje“ obogatili neobičnim pozivnicama u bočici. 

 

4) Čista elegancija

Želite li eleganciju, nije naodmet odabrati nježne reljefne uzorke s malo blještavila

 

5) Uskladite boju pozivnica sa glavnom bojom vjenčanja

Radi sklada općeg dojma, nekad je najjednostavnije i najpraktičnije rješenje – pratiti boju  

 

Tekst: Sororum Art pozivnice i reveri

Facebook: Sororum art

Tel: 098/1982 156

 

 

 

Sviđa ti se ova vijest? Podijeli s prijateljima!

 

Pročitaj i ove savjete

Komentiraj Članak - Kako odabrati pozivnice za vjenčanje?


Želite se oglašavati? Kontaktirajte nas

Na vrh stranice