56 pitanja koja trebate postaviti kod kupnje vjenčanice

08.02.2018.


Znamo da je Vaše vjenčanje jedan od najvažnijih i najposebnijih dana Vašeg života i želimo Vam pomoći da bude savršen. Da bismo Vam pomogli, razgovarali smo s nekoliko vlasnica salona vjenčanica u Hrvatskoj i postavili važna pitanja kako bi izbjegli nesporazume i paniku pred vjenčanje! Svrha ove liste pitanja je da Vam pomogne odlučiti koji su kriteriji važni za Vas. Pitanja možete isprintati i koristiti prilikom kupnje vjenčanice.

================================

Ovaj tekst su pripremili saloni vjenčanica:

1) Molina Dubrovnik, vjencanicedubrovnik.com

2) White Wedding Rijeka, vjencanica.net

3) La Marye Zagreb, lamarye.com.hr

4) Royal Bride Zagreb, vjencanice.com.hr

Ovdje preuzmite cijelu listu pitanja (u PDF-u), isprintajte i koristite prilikom kupnje vjenčanice. Sretno!

================================

1. Koje dizajnere imate u svojoj trgovini?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: Vjenčanice francuskih modnih kuća HERVE i ALEXISMARIAGE, španjolske vjenčanice PRONOVIAS te Talijanske COSMOBELLA

- LA MARYE, ZAGREB, ZAGREB: Stvaramo svoj brend , šijemo sami sve vjenčanice ta zato nemamo niti jednog poznatog dizajnera u salonu. Kod nas su sve kombinacije i opcije otvorene, sve se možemo dogovoriti i uvijek nastojimo sugerirati stranci što bi joj bilo bolje, ali isto tako smo spremni i podržati stranku u njenim vizijama gotovoga proizvoda

- WHITE WEDDING, RIJEKA: U salonu vjenčanica „Whitewedding“ možete pronaći brandove vjenčanih haljina kao što su Cymbeline Paris,francuske vjenčanice (Divina Sposa,Miss Kelly,Kelly Star), Colet bride i Silhuete Bride vjenčanice. U potragu svoje savršene vjenčanice, sa sobom ponesite dobro raspoloženje. Budite opuštene i svoje. Neka se potraga za vjenčanicom iz snova pretvori u zabavu i jedno predivno iskustvo!

- ROYAL BRIDE, ZAGREB: Royal Bride ima u svom asortimanu istoimeni vlastiti brand Royal Bride te smo i zastupnici za ekskluzivne vjenčanice Enzoani, Blue by Enzoani i Beautiful.

2. U kojom su cjenovnom razredu Vaše haljine?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: Cjenovni rang najma vjenčanica se kreće od 500kn-4000kn, zavisi koji je model vjenčanice te iz koje je vjenčanica kolekcije, a cijeli popratni asortiman za mladenku ide uz vjenčanicu gratis-ukosnice, košare, jastuci za prstenje, veo, bolero, haljine za curice...

- WHITE WEDDING, RIJEKA: Silhuete bride vjenčanice su namijenjene isključivo prodaji, a njihova prodajna iznosi od 1.700 kn do 3.700 kn. Lagane su, jednostavne i prozračne i mnoge modrene mladenke su oduševljene ovom novom, cjenovno vrlo povoljnom kolekcijom na tržištu! Vjenčanice poput Cymbeline Paris, Colet Bride te ostale vjenčanice iz francuskih modnih kuća, iznajmljuju se po cijeni od 2.800 do 4.500 kn. Naravno i one se mogu kupiti. Njihova prodajna cijena iznosi između 7.000 i 10.000 kn. Haljina se u takvom slučaju posebno naručuje za klijenticu, a rok za isporuku je otprilike 3 mjeseca obzirom da se naručuju haljine isključivo iz novijih kolekcija, koje nisu starije od dvije godine.

- LA MARYE, ZAGREB: U nižem prema drugim poznatim salonima

- ROYAL BRIDE, ZAGREB: ponuda vjenčanjica za najam je od 2000-7000 kn, najam također uključuje i dodatne pakete usluga za mladenku, tako smo u srednjem cjenovnm razredu.

3. Kakve stilove imate za predstaviti (tradicionalne, starinske, moderne)?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: stilovi vjenčanica se kreću od tradicionalnih-klasičnih vjenčanica, nešto modernijih za hrabrije mladenke s elementima perja i sl..krinoline, stil princeze, starinske, vjenčanice s kombinacijom raznih boja...

- WHITE WEDDING, RIJEKA: Cymbeline Paris je renomirana francuska marka vjenčanica priznata u cijelom svijetu. Na haljinama prevladava čipka koja svojom strukturom haljini daje dašak vintage glamura, ali je u isto vrijeme dizajnirana tako da se svaka mladenka može u njoj ugodno osjećati. U dizajnu se koristi i ti koji je često nepravilno rezan te razbarušen i haljini daje vrlo moderan i poseban izgled. Francuske haljine imaju dugu tradiciju i prepoznajemo ih po njihovim detaljima, finoj izradi i vrhunskoj kvaliteti.

- LA MARYE, ZAGREB: Sve stilove vjenčanica

- ROYAL BRIDE, ZAGREB: Stil koji imamo u ponudi je moderan i mladenački no modeli vjenčanica su razni, od A kroja do krinolina i sirena.

4. Koliko unaprijed moram naručiti svoju haljinu?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: nema pravila koliko se unaprijed treba rezervirati vjenčanica, sve zavisi od mladenke do mladenke...naravno ne prekasno, najviše radi nedostatka izbora vjenčanica, ali ne prerano jer se može i sama mladenka predomislit...otprilike nekih 3-4 mjeseca ranije

- WHITE WEDDING, RIJEKA: U „potragu“ za savršenom haljinom potrebno je krenuti najmanje 6 mjeseci prije samog vjenčanja. Kako su danas sve dizajnerske kolekcije kao i kolekcije salona vjenčanica, dostupne na internetu, mladenkama predlažemo da naprave prvu eliminaciju tim putem. Odredite koji iznos želite potrošiti na svoju vjenčanu haljinu. Da li ju želite iznajmiti ili kupiti? Potom posjetite salone koji su ušli u uži izbor. Preporučljivo je najprije odabrati modele koje želite isprobati kako bi i stilistice u salonima dobile predodžbu o tome kakva bi bila Vaša idealna vjenčana haljina.

- LA MARYE, ZAGREB: Ovisi o modelu, otprilike oko mjesec dana prije

- ROYAL BRIDE, ZAGREB: Vjenčanica Royal Bride ukoliko se radi unikat model po mjeri je rok izrade 2 mjeseca a za Enzoani modele je to 4 mjeseca. Ukoliko se radi o najmu , svoju vjenčanicu je najbolje rezervirati cca. 6 mjeseci unaprijed.

5. Što ako izgubim/dobijem na težini prije nego haljina stigne?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: Svaka se haljina može proširiti i suziti naravno za eventualno, jedan do dva broja...

- WHITE WEDDING, RIJEKA: Većina salona vjenčanica danas nudi izbor svih oblika i krojeva vjenčanica, znanje i vještine potrebne za pronalazak ili prilagodbu Vaše idealne haljine iz snova. Prije probe svakako se najavite i rezervirajte svoj termin kako bi vrijeme posvetili samo Vama. Uz stručne savjete stilistice za vjenčanu modu na jednom mjestu možete dobiti sve što Vam je potrebno za savršeni dan. Iako je u inozemstvu sve češća praksa, u našem se salonu isprobavanje i savjetovanje ne naplaćuje.

- LA MARYE, ZAGREB: Pošto sami šijemo do zadnjeg dana su moguće prepravke

- ROYAL BRIDE, ZAGREB: Sve vjenčanice Royal Bride su na korzet vezanje, te ukoliko dobijete dodatne obline ili iste izgubite vaša Royal vjenčanica će vam pristajati savršeno bez ikakvih ekstra prepravaka.

6. Kakvi su uvjeti za plaćanje?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: plaćanje vjenčanice - plaća se akontacija od 500kn koja se naravno odbija od cijene vjenčanice te se ostatak plaća pri preuzimanju

- WHITE WEDDING, RIJEKA: Salon White Wedding uvijek uz najam nudi i različite pogodnosti: tako uz haljinu možete na licu mjesta odabrati i iznajmiti i odgovarajući šal ili bolero, veo (dugi,kratki), podsuknje, tijare i nakit.

- LA MARYE, ZAGREB: uvjeti plaćanja - 50 % odmah a ostatak nakon preuzimanja haljine

- ROYAL BRIDE, ZAGREB: Uvjeti za plaćanje su sve kartice Zagrebačke banke na 12 rata te American na 6 rata, gotovinske rate te gotovinsko plaćanje.

7. Peglate li nabore na haljini prije nego je preuzmem?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: komplet haljina mora biti oprana, izbjeljena i opeglana prije samog preuzimanja

- WHITE WEDDING, RIJEKA: U cijenu najma haljine su uključeni prepravci na haljini kao i čišćenje haljine prije i poslije Vašeg vjenčanja.

- LA MARYE, ZAGREB: Pošto sami šijemo do zadnjeg dana je moguće prepraviti neke sitnice

- ROYAL BRIDE, ZAGREB: Vaša Royal vjenčanica će prije vašeg preuzimanja biti očišćena i ispeglana bez vašeg troška, te će na njoj biti napravljeni svi prepravci po mjeri.

8. Možete li mi dostaviti haljinu na kućnu adresu/mjesto održavanja svadbe ili ja moram sama preuzeti haljinu?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: vjenčanicu preuzima mladenka s još jednom probom, ujedno i zadnjom prije samog nošenja haljina ali u dogovoru s mladenkom haljina se može poslati na određenu adresu te je dostaviti i eventualno po potrebi pružiti usluge oblačenja

- WHITE WEDDING, RIJEKA: /

- LA MARYE, ZAGREB: Praksa je da stranka preuzme haljinu, ali sve kombinacije su moguće

- ROYAL BRIDE, ZAGREB: Royal Bride ima uslugu dostave od salona do vrata u zemlji i inozemstvu.

9. Jesu li krojački popravci uključeni u cijenu, i ako nisu, koliko će te izmjene koštati?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: svi krojački prepravci su uključeni u cijenu

- WHITE WEDDING, RIJEKA: /

- LA MARYE, ZAGREB: Naravno, nema doplate na popravke

- ROYAL BRIDE, ZAGREB: Svi krojački prepravci su uključeni u cijenu najma vaše Royal vjenčanice.

10. Prodajete li modne dodatke uz haljinu (cipele, veo, podsuknju, tijare)?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: svi su dodatci uključeni u cijenu vjenčanice

- WHITE WEDDING, RIJEKA: Ukoliko dodatke želite kupiti, naša kompletna ponuda nakita, raznih vjenčanih sitnica, cipela, pozivnica, konfeta nalazi se u našoj internet trgovini www.vjencanje123.hr

- LA MARYE, ZAGREB: Sve osim cipela što je potrebno uz vjenčanicu, veo, tijara, košare za konfete, rukavice, jastučić za prstenje i sl, sve je kod nas gratis na posudbu

- ROYAL BRIDE, ZAGREB: Uz Royal vjenčanicu naše mladenke dobivaju na poklon uz najam sve modne dodatke potrebne za cjelokupan izgled taj dan: veo,stolu, bundicu, bolero, šal, jastučić za prstenje, košaru za cvijeće, kišobran, podvezicu na poklon te razne ukrase za glavu i kosu, tijare i ostalo. Imamo u ponudi poznate brandove Menbur, Benjamin Walk, te Dyeables za kupnju.

11. Što ako mi dostavite haljinu oštećenu?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: postoji zadnja proba i haljina mora biti tzv. "1 kroz 1", znači mora biti kao nova

- WHITE WEDDING, RIJEKA: /

- LA MARYE, ZAGREB: To je nemoguće jer se sve dobro pregleda prije isporuke

- ROYAL BRIDE, ZAGREB: To se nikada nije desilo i mi u Royalu ćemo se nastaviti truditi da naše mladenke uvijek dobiju nove i predivne vjenčanice.

12. Koje veličine nudite?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: veličine su od 34-44

- WHITE WEDDING, RIJEKA: Glavna nit vodilja prilikom odabira je vaša građa tijela. Budite svjesni onoga što vam stoji, a što ne. Naime, postoje razni stilovi i krojevi vjenčanica. Od uskih sirena krojeva, tzv. A krojeva, vrlo popularnih princes krojeva i klasičnih krinolina. Djevojke često znaju doći sa slikom vjenčanice na nekom modelu ili poznatoj osobi. No, nakon isprobavanja često dođemo do zaključka da to nije ni približno taj model koji tražimo za mladenkinu građu. Sistemom eliminacije otkriti ćemo da li Vam više pristaju princes krojevi ili uski krojevi ili možda krinoline. Otkrit ćete koji Vam izrez bolje pristaje. Ravno rezana haljina, srcoliki izrez, asimetričan izrez! Ili ste se ipak odlučili za haljinu sa naramenicama?

- LA MARYE, ZAGREB: sve veličine

- ROYAL BRIDE, ZAGREB: Royal ponuda gotovih modela u salonu je veličine od 34-40 te za narudžbu imamo dostupne modele od 32-46

13. Koje su veličine probne haljine?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: probne su haljine pretežno 38-42...ali svaka se manje više može prilagoditi određenoj veličini krojačkim prepravcima

- WHITE WEDDING, RIJEKA: Na probu haljine povedite najviše 2-3 osobe u koje imate najviše povjeren ja. Više različitih mišljenja može vas zbuniti ili čak dovesti na početak cijele priče potrage za haljinom. Proba haljine traje otprilike sat vremena,nekada i duže. Ovisno o tome da li ste došli sa vizijom haljine koju želite ili ste se odlučili probati kako Vam stoji svaki kroj. U svakom slučaj u ne treba pretjerivati sa brojem haljina jer Vas i preveliki broj isprobanih haljina može dodatno zbuniti. Kada odaberete onu pravu i odlučite se za haljinu, potrebno je za istu ostaviti polog kako bi je mogli držati rezerviranu za Vaš dan. Polog obično iznosi 800,00kna, a ostatak iznosa se plaća prilikom preuzimanja haljine. Na glavnu probu dolazite 15 dana prije vjenčanja s odabranim donjim rubljem i cipelama koje namjeravate nositi taj dan.

- LA MARYE, ZAGREB: Većinom šijemo po jedan model 38 broj , ima i većih

- ROYAL BRIDE, ZAGREB: Haljine za probu u salonu su od 34-40 veličine svi modeli.

14. Jesu li probe haljine uključene u cijenu ili se dodatno plaćaju?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: probe se ne naplaćuju dodatno

- WHITE WEDDING, RIJEKA: Kada odaberete onu pravu i odlučite se za haljinu, potrebno je za istu ostaviti polog kako bi je mogli držati rezerviranu za Vaš dan. Polog obično iznosi 800,00kn, a ostatak iznosa se plaća prilikom preuzimanja haljine.

- LA MARYE, ZAGREB: Ne naplaćuju se probe

- ROYAL BRIDE, ZAGREB: Probe vjenčanica se ne naplaćuju.

15. Moram li dogovoriti datum za probe?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: termin za probe nije obavezan za dogovoriti ali je puno bolje i praktičnije rezervirati svoj termin

- WHITE WEDDING, RIJEKA: Na glavnu probu dolazite 15 dana prije vjenčanja s odabranim donjim rubljem i cipelama koje namjeravate nositi taj dan.

- LA MARYE, ZAGREB: Obavezno se dogovori datum za probu

16. Mogu li se predomisliti nakon što sam naručila haljinu?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: naravno...može se također uzeti i neka druga haljina ukoliko je slobodna na dan vašeg vjenčanja, akontaciju ste platili i sama ta akontacija i služi eventualnim odustancima od vjenčanice

- WHITE WEDDING, RIJEKA: Haljinu mora podići mladenka koja pri konačnom preuzimanju još jednom isprobava. Haljina se najčešće podiže u toku tjedna u kojem se vjenčanje održava.

- LA MARYE, ZAGREB: Ako dotad još nije kupljen materijal, možete se predomisliti

17. Može li moja haljina putovati u inozemstvo?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: da

- WHITE WEDDING, RIJEKA: /

- LA MARYE, ZAGREB: Može uz garanciju plaćanja ako je najam

18. Hoćete li mi osigurati torbu za haljinu u kojoj će putovati?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: da

- WHITE WEDDING, RIJEKA: /

- LA MARYE, ZAGREB: Vjenčanica se obavezno pakira u posebnu torbu za haljinu da se ne gužva i da je lakše prenjeti

19. Mogu li podesiti haljinu sa više kristala, cirkona, perlica? Ukoliko da, koliko će me to koštati?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: samom rezervacijom haljine vi sami naravno u dogovoru s nama se možete "poigrati" s dodacima na haljini...dali će to biti cirkon, perle, srebrena prašina...eventualna promjena dekoltea i sl-sve je uključeno u cijenu

- WHITE WEDDING, RIJEKA: Haljinu mora podići mladenka koja pri konačnom preuzimanju još jednom isprobava. Haljina se najčešće podiže u toku tjedna u kojem se vjenčanje održava.

- LA MARYE, ZAGREB: Naravno, a cijena ovisi o količini kristala i kvaliteti

20. Što ako ne stanem u nijednu od probnih haljina?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: potrudit ćemo se podesiti haljinu prema vašeim mjerama. Ništa nije nemoguće :)

- LA MARYE, ZAGREB: Šijemo sve veličine

21. Što ako sam trudna? Imate li haljine za trudnice ili haljine mogu izdržati trudnički stomak?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: trudnicama savjetujemo izbjegavati haljine sa zatvaračima,te jako pripijene uz tijelo kao i haljine sa zatvaranjem sa strane-preporuka, korzeti na vezice, jer trudnica u svakom momentu tada može podesiti sam obujam gornjeg dijela haljine

- LA MARYE, ZAGREB: Imamo i trudnički program

22. Prodajete li ili iznajmljujete podsuknje?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: podsuknje su sastavni dio vjenčanice i dobiju se uz vjenčanicu

- LA MARYE, ZAGREB: Podsuknje se posuđuju gratis

23. Koliko ljudi može doći sa mnom na probu haljine?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: na probe sami dovodite koga želite i koliko ljudi želite

- LA MARYE, ZAGREB: Nema određen broj, ali nevalja pretjerivati :)

24. Koliko dugo traju probe haljina?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: u prosjeku sat-dva, zavisi

- LA MARYE, ZAGREB: ovisi ponekad manje, a ponekad traju dulje, u prosjeku oko pola sata

25. Mogu li probati koliko god haljina želim?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: koliko želite

- LA MARYE, ZAGREB: broj nije ograničen za probanje haljina

26. Ukoliko nemate određenog dizajnera možete li naručiti ili moram ići u drugog trgovca?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: radimo isključivo sa našim dizajnerima

- LA MARYE, ZAGREB: nemamo druge dizajnere

27. Što da radim s haljinom nakon vjenčanja?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: haljine se u večini slučajeva davaju u najam - tako da se vraćaju u salon, sa našim pranjem haljine

- WHITE WEDDING, RIJEKA: Iznajmljenu haljinu potrebno je vratiti prvi ponedjeljak nakon vjenčanja. Poželjno je da je haljina u salonu najkasnije do 18.00 sati, odnosno zatvaranja salona toga dana.

- LA MARYE, ZAGREB: Ako je iznajmljena, spremite je u za to predviđenu torbu i donesite u salon u dogovorenom roku

28. Što ako pokidam ili oštetim haljinu na dan vjenčanja?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: male štete na haljini se daju popraviti, u slučaju većeg oštećenja - isključivo se dogovaramo s mladenkom nakon same štete

- WHITE WEDDING, RIJEKA: Dok uživate na vjenčanju te sreći i zadovoljstvu, ne zaboravite da nosite odjeću koju ste posudili. Kako bi se izbjegla nepopravljiva šteta i tvrdokorne mrlje,a time i dodatni troškovi za održavanje, vrijedi pripaziti. Naime, svaka šteta na haljini se plaća. Nemojte se same na svoju ruku upuštati u popravljanje iznajmljene haljine (naknadno šivanje, čišćenje, spajanje te sve intervencije na haljini koje ostavljaju tragove). Ukoliko se haljina podere ili ošteti do te mjere da više nije upotrebljiva, kupovina vjenčane haljine je jedino moguće rješenje.

- LA MARYE, ZAGREB: Kod malih oštećenja oprostimo, ali kod većih oštećenja moramo to naplatiti

29. Što ako se crveno vino prolije po haljini?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: vino se lako pere i skida s vjenčanice

- LA MARYE, ZAGREB: Mrlje se očiste, a vi plaćate čišćenje

30. Trebam li naručiti manju veličinu za vjenčanje, ako sam uvjerena da ću smršaviti do vjenčanja?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: da, ukoliko ćete stvarno smršaviti, ali naša je preporuka - nemojte naručivati manju veličinu - naručite stvarnu veličinu koja se kasnije u slučaju mršavljenja lako može suziti

- LA MARYE, ZAGREB: Šijemo po mjeri

31. Gdje su haljne pravljene?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: Španjolska, Francuska i Italija

- LA MARYE, ZAGREB: Šijemo kod nas u salonu

32. Ukoliko bude viška materijala nakon podešavanja haljine mogu li dobiti torbicu napravljenu od tog materijala ili neki sličan dodatak?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: haljinama je rok isporuke do tri mjeseca maksimum-treba ju naručiti na vrijeme

- LA MARYE, ZAGREB: možete

33. Što ako haljina ne stigne na vrijeme?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: /

- LA MARYE, ZAGREB: Mi garantiramo da dobijete haljinu par dana prije vjenčanja, prema dogovoru i ranije

34. Nudite li krojenje haljine po mjeri?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: da

- LA MARYE, ZAGREB: Da

35. Mogu li sama dizajnirati haljinu?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: da

- LA MARYE, ZAGREB: da

36. Koliko dugo treba za haljnu krojenu po mjeri da bude završena?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: zavisi od modela same haljine...otprilike par dana uz dvije do tri probe

- LA MARYE, ZAGREB: Ovisi o modelu, najviše mjesec dana

37. Pod kojom su cijenom krojene haljine?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: zavisi od modela i materijala 1500-1900kn

- LA MARYE, ZAGREB: Cijena je ovisna o materijalu i ukrasima

38. Mogu li biti uključena u odabir svakog aspekta haljine, počevši od boje, materijala, dizajna i ukrasa?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: da

- LA MARYE, ZAGREB: Naravno

39. Držite li ekskluzivno neke dizajnere koje nitko drugi nema?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: u našoj Dubrovačko-neretvanskoj županiji smo jedini zastupnici za dizajnere koje nudimo

- LA MARYE, ZAGREB: Ne

40. Koliko mjerenja moram imati za krojenu haljinu?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: 2 - 3 probe

- LA MARYE, ZAGREB: Dva mjerenja, većinom je to dovoljno

41. Što ako mi se ne sviđa dizajn kad se haljina završi?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: uz vaš odabir i odobrenje je izabran dizajn u startu, male su vjerojatnosti da vam se neće na samom koncu sviđati, jer svi su detalji razrađeni prije samog šivanja kao i isprobani slični krojevi

- LA MARYE, ZAGREB: Zato su dogovori tokom proba te se na vrijeme izmjeni , ako treba i materijal i model

42. Možete li mi vi pomoći da dizajniram savršenu haljinu? Hoćete li znati koji bi mi stil odgovarao?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: da

- LA MARYE, ZAGREB: Možemo , imamo osobu sa dovoljno iskustva da vam pomogne i da vas savjetuje

43. Ne želim da itko ikada mjenja moju haljinu. Tko polaže autorska prava na nju?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: haljinu - vjenčanicu ste iznajmili i nakon toga ona se ponovo daje u najam...dakle sve se na njoj može mjenjati u drugom slučaju, možete je eventualno kupiti i s tim nema više mjenjanja na haljini

- LA MARYE, ZAGREB: Ako je haljina šivana za prodaju - stranka, ako je najam - haljina pripada salonu

44. Koliko haljina vi dizajnirate i napravite godišnje? Je li ih pravite sami ili imate tim ljudi zadužen za to?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: vjenčanice se naručuju i stižu gotove osim u slučajevima krojenja i šivanja po mjeri

- LA MARYE, ZAGREB: Dovoljno, ne brojimo, a u tome je cijeli tim

45. Možete li napraviti repliku moje haljne za djeverušu?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: /

- LA MARYE, ZAGREB: Možemo

46. Koliko je najmanje vremena potrebno da napravite haljinu?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: /

- LA MARYE, ZAGREB: Sedam dana

47. Odakle nabavljate svoje materijale, tkanine i ukrase?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: Hrvatska i Francuska

- LA MARYE, ZAGREB: Materijale nabavljamo u inozemstvu

48. Sviđa mi se haljina koju sam našla u časopisu, možete li je kopirati?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: da

- LA MARYE, ZAGREB: Možemo

49. Imam kožu osjetljivu na određene materijale. Možete li se prilagoditi tome?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: da

- LA MARYE, ZAGREB: Sve ovisi o vama i koji model odaberete

50. Koliko će biti teška?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: /

- LA MARYE, ZAGREB: Sve ovisi o vama i koji model odaberete

51. Ako taj dan bude jako toplo, hoće li mi biti nelagodno u haljini?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: /

- LA MARYE, ZAGREB: Vi znate datum vjenčanja kad dođete na dogovor, dakle zna se i moguća temperatura u tom periodu te se prilagode materijali

52. Trebam li nositi grudnjak ispod haljine ili će pružiti dovoljno potpore?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: grudnjaci se fiksiraju na vaša prsa te na samu haljinu i ušivaju

- LA MARYE, ZAGREB: Ne morate, sve se da ukomponirati u haljinu

53. Udajem se tek za nekoliko godina ali sam našla haljinu koja mi se sviđa, mogu li je naručiti odmah?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: da

- LA MARYE, ZAGREB: Možete

54. Nisam sigurna što želim. Možete li gledati sa mnom i sugerirati što bi mi stajalo?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: naravno

- LA MARYE, ZAGREB: Naravno

55. Koristite li se marketingom i oglašavanjem u reklamiranju Vašeg posla ili usmenom predajom zadovoljnih mušterija?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: oboje, iako je usmena predaja najbolja reklama

- LA MARYE, ZAGREB: I jedno i drugo

56. Koje je Vaše osiguranje od otkazivanja rezervacije?
- VJENČANICE MOLINA, DUBROVNIK: plaćena akontacija

- LA MARYE, ZAGREB: Akontacija

*********

Ovaj tekst su pripremili saloni vjenčanica: Molina Dubrovnik, Royal Bride Zagreb, La Marye Zagreb i White Wedding Rijeka.

*********

Ovdje preuzmite cijelu listu pitanja (u PDF-u), isprintajte i koristite prilikom kupnje vjenčanice. Sretno!

 

Foto galerija:

Royal Bride, Zagreb

 

 

La Marye Zagreb

 

 

Vjenčanice Molina, Dubrovnik

 

White Wedding Rijeka

 

 

Sviđa ti se ova vijest? Podijeli s prijateljima!

 

Pročitaj i ove savjete

Komentiraj Članak - 56 pitanja koja trebate postaviti kod kupnje vjenčanice


Želite se oglašavati? Kontaktirajte nas

Na vrh stranice