Savjeti Davida Tutere za najsvečaniji dan u životu

16.12.2013.


Zvijezda američke WE tv-ove emisije „Moje savršeno vjenčanje“ dijeli sa nama svoje savjete za najbolje svadbeno slavlje.

Foto: Micah and Megan Photographers

 

„Sa svim svojim mladenkama, čak i onima iz svijeta poznatih i slavnih, sjednem za stol i iznesem im svoje planove kako bi ovo planiranje prošlo glatko. Svaki par bi trebao odvojiti malo vremena, gdje sami u miru i tišini zamišljaju svoj savršeni dan. Glavno pitanje koje biste se trebali zapitati je: Kako želim da se moji gosti osjećaju na našem slavlju? S kakvim ih utiscima želim ispratiti? Odgovori na ova pitanja će utjecati na svaku odluku koju donesete. Mnogo je važnih odluka koje je potrebno donijeti u planiranju vjenčanja, da mogu čak biti jednako iscrpljujuće kao i sam proces planiranja. „

Napravite svoju listu stvari za i protiv, ili možda bolje „Uzimam“ i „Ne uzimam“. Ta lista će Vam uvelike pomoći da ne gubite smjer. Prisjetite se vjenčanja na kojima ste bili gosti i stvari koje su Vam se svidjele i za koje ste rekli da ih nikada nećete napraviti na svome vjenčanju.

Kada osjetite da imate dovoljno ideja i inspiracije, vrijeme je da te misli posložite i pretočite u prekrasno, svečano djelo!

Ovo je moja „Uzimam“ i „Ne uzimam“ lista:

„Uzimam“

- Uzmite dio svoje i zaručnikove osobnosti te njome začinite ovaj događaj. Želite da Vaše vjenčanje bude jedinstveno Vama. Zanimljive kartice sa imenima gostiju, promišljeni performansi i vaša najdraža hrana su mjesta u kojima ćete najlakše pokazati sebe i svoj doprinos tom danu.

- Uzmite svoje štikle i nosite ih nekoliko puta prije samog vjenčanja. Čak i baletanke Vam znaju zadati bolne žuljeve ukoliko nisu raznošene. Pokušajte obaviti neke kućne obaveze ( dok Vaš zaručnik nije kući) i olakšajte sebi plesanje u toj magičnoj noći.

- Uzmite ideje za frizuru i šminku iz svakidašnjeg života. Neka Vaša frizura i šminka bude što sličnija Vašem svakodnevnom izgledu, uz malo dodanog glamura. Vaš zaručnik želi vidjeti Vas na oltaru, a i Vi ćete biti mnogo sretniji kada se uz slike budete prisjećali vjenčanja.

- Uzmite sebi za pravo da svojim suradnicima na vjenčanju kažete točno što želite a što ne. Npr. DJ-u ili bendu pošaljite listu pjesama koje ne želite čuti ili fotografu pošaljite listu stvari koje mora ovjekovječiti fotoaparatom. Na ovaj način malo toga prepuštate slučaju.

- Uzmite vremena da napišete zahvalnice svima koju si pomogli učiniti taj dan savršenim a nisu bili gosti na vjenčanju. Svidio Vam se govor svećenika ili matičara? Razvili ste odličnu vezu sa organizatorom/icom vjenčanja? Dajte im do znanja. Vaše riječi zahvale mnogo će značiti.

 

„Ne uzimam“

- Ne uzimajte mobitel u ruke taj dan i ne provjeravajte svoj Facebook i Twitter. Znamo da dugo već čekate promjeniti svoj status veze u : U braku s/ ali molimo Vas ostavite to za sljedeći dan.  Isključite se iz virtualnog svijeta i budite maksimalno uključeni u stvarni svijet.  Uživajte u trenutku i provedite svoje svadbeno slavlje povezujući se sa svojim gostima licem u licem( ne preko chata) i uživajte u prvim trenutcima braka.

- Ne uzimajte šampanjac na prazan stomak. Ne zaboravite jesti tijekom dana i na slavlju. Lako

je propustiti prigristi nešto uz svo uzbuđenje ali par čaša na prazan stomak mogu biti opasni.

- Ne uzimajte previše vremena na govore. Dajte svojim govornicima vremenski limit za zdravice. Pet minuta je odlično pravilo. Gosti će Vam biti zahvalni na tom a i sama svadba će se doimati manje kao prezentacija a više kao zabava.

- Ne uzimajte pod obavezno da se morate pokoriti tradicijama i običajima ili trendovima tog razdoblja. Ako ne želite nositi veliku bijelu haljinu, bacati buket preko ramena ili niste obožavatelj bacanja riže, preskočite to. Ukoliko Vam je draže provesti slavlje uz bijelo vino i tortu „Crveni baršun“ nego uz kanape i kolače, učinite to! To je Vaš dan, i Vi odlučujete što će se dogoditi i poslužiti.

- Ne uzimajte previše toga srcu! Budite spremni na to da će neke stvari krenuti po zlu, unatoč svom planiranju. Ali zapamtite, ništa neće biti toliko bitno kada se dogodi. Što god da pođe po zlu, prisjećati ćete se toga i smijati se, stoga uživajte u svom danu, bez obzira jeli  se sve dogodilo kako ste planirali.

 

 

Sviđa ti se ova vijest? Podijeli s prijateljima!

 

Pročitaj i ove savjete

Komentiraj Članak - Savjeti Davida Tutere za najsvečaniji dan u životu


Želite se oglašavati? Kontaktirajte nas

Na vrh stranice