Obaveze mladoženje: 10 savjeta za mladoženju

27.01.2014.


Donosimo Vam najbolje savjete pomoću kojih ćete biti odličan mladoženja.

Kupili ste prsten, postavili pitanje i sada ćete dignuti noge visoko u zrak dok ne čujete vjenčana zvona, zar ne? Pa da, to je jedna opcija, ali najbolji način da usrećite svoju zaručnicu – i Vas oneraspoložite – je da se bacite na posao i pomognete s planiranjem.

1. Imajte svoje mišljenje

Ne zaboravite da je ovo i Vaše vjenčanje, zato se dajte u planiranje. Odaberite stvari koje Vas zanimaju( možda je to hrana, glazba ili fotografije). Ne morate pokazati preveliku zainteresiranost u odabiru ljiljana ili tratinčica za bukete djeveruša ali dajte svoje mišljenje u vezi nekih glavnih stvari u planiranju vjenčanja; Vaša zaručnica će Vam biti zahvalna i znati će da nije sve palo na njena leđa.
Ipak, zar ne bi bilo lijepo znati neke sitnice o svom vjenčanju prije nego dođe taj dan?

2. Uživajte u odabiru svoje liste poklona

Iako Vam se to čini kao dosadan zadatak, dobro razmislite o tome. Dobili ste priliku lutati po trgovini i izabrati stvari koje će Vam vjerovatno netko drugi kupiti – može li bolje od toga? Također, lista poklona davno je napustila odjel kuhinjskih potrepština. Razmislite o multimedijskim aparatima, električnim alatima i opremi za kampiranje. Još uvijek ne možete dopustiti sebi trošak za novi masivni plazma TV? Riješite se muke, stavite je na listu poklona i nekoliko prijatelja Vas možda razveseli baš tim poklonom.

3. Svojoj odabranici budite dostojan protivnik!

Ona uporno želi na listu poklona žutu posteljinu sa cvjetnim uzorkom a Vi ne želite svaki put skrivati posteljinu u ormar kada Vam prijatelji dođu u posjetu. Pokušajte se naći na pola puta: Recite joj da je cvjetni uzorak malo previše ali Vam se sviđa žuta boja,  možda u nekom drugom obliku. Ona će biti sretna a Vi još uvijek muževni.

4. Omogućite joj da se odmori

Ukoliko ona obavlja većinu planiranja vjenčanja, vjerovatno je na granici puknuća. Vaš zadatak je da Vaša zaručnica ne dobije čir na želucu,  ili se pretvori u rospiju kad krene koračati niz oltar. Organizirajte romantičnu večeru, vrijeme za odmor i relaksaciju, sredite posuđe, pogledajte njen najdraži film ( čak i ako je to romantična tinejdžerska komedija) i uvjerite je da se isplati malo potruditi oko vjenčanja, ako je čeka čitav takav život s Vama.

5. Budite tampon – zona!

Ako Vaša majka stalno zove Vašu zaručnicu, moguće je da će kad-tad izbiti neki konflikt, a vi ćete ostati usred svega toga. Vaš zadatak: sačuvati mir u kući. Nazovite majku i dajte joj do znanja koliko cijenite njezinu pomoć i zainteresiranost, ali to je ipak Vaše vjenčanje i treba Vam dati dovoljno mjesta.  Komunicirajte sa članovima obitelji. Na taj način ćete na vrijeme eliminirati sitne brige u odnosu na prave probleme.

6. Zatražite pomoć!

Je li Vaša zaručnica iscrpila svoje mogućnosti? Predložite agenciju za organizaciju vjenčanja. Vaš organizator će se baviti svim tim problemima. Na taj način ni Vi ni zaručnica ne morate razbijati glavu i biti će Vam olakšanje imati profesionalca na svojoj strani.

7. Ne dodavajte ulje na vatru

Vaša zaručnica će Vam se vjerovatno požaliti na svoju majku koja voli imati stvari pod kontrolom, ili o svom stricu koji želi na vjenčanje povesti svoju novu djevojku ili o njenoj rodici koja razmišlja da povede svo 4 svoje djece.  Ne nastavljajte s uvredama. Saslušajte je, složite se s njom ali ne koristite ovu priliku da joj kažete sve što Vam smeta o njenoj obitelji. Njeno loše raspoloženje će splasnuti, ali Vaši komentari će i dalje odzvanjati.

8. Pobrinite se za odjeću!

Svojim kumovima i djeverima pošaljite detaljne e-mailove u kojima ih obavještavate o važnim stvarima o odjeći . Recite im gdje i kada trebaju doći porubiti svoja odijela, i podsjetite ih kada trebaju vratiti odjela, da izbjegnete dodatno plaćanje zbog kašnjenja. Pošaljite e-mail i zaručnici da joj pokažete da držite sve pod kontrolom. Podijelite što više informacija.  Imate i upute do prodavaonice odijelima? Odlično, pošaljite i njih. Nemojte misliti da će znati sve o ovim stvarima. Niste ni vi prije nego li ste se zaručili, zar ne?

9. Pazite na svoje društvo

Imate li prijatelja koji svaki tjedan gubi stvari? Vjerovatno nije najbolji izbor za donošenje prstenja na vjenčanje. A prijatelj koji popije čašicu više? Zadužite jednog, odgovornijeg(trijeznijeg) prijatelja za njega. Nije lijepo da se upucava majci Vaše zaručnice.  Ne morate se ponašati kao sveci, ali Vaši kumovi će imati zadatke i Vaš posao je podsjetiti ih na njih.

10. Oslobodite osjećaje

Na dan Vašeg vjenčanja, pošaljite joj poklon, cvijeće ili slatku poruku koju će čitati dok se sprema. Možete čak i na prijemu snimiti kratku video poruku dok ne gleda, koju će ona vidjeti tek kasnije i voljeti će Vas još i više.

 

 

Sviđa ti se ova vijest? Podijeli s prijateljima!

 

Pročitaj i ove savjete

Komentiraj Članak - Obaveze mladoženje: 10 savjeta za mladoženju


Želite se oglašavati? Kontaktirajte nas

Na vrh stranice