Ljubav je emocija iznad svih ostalih…ona je ta koja pokreće svijet.

11.10.2017.


Kao takva, ljubav zaslužuje da se njoj u čast svako toliko priredi jedno veliko slavlje, jedan dan koji je sav u njezinom znaku. Govorimo, naravno, o vjenčanju. Vjenčanje dvoje zaljubljenih ljudi, odnosno njihov ulazak u brak, za svaki će par biti dan koji se pamti do kraja života. Ono se priprema danima ili čak mjesecima, mladenka bira haljinu, frizuru, šminku, savršene cipele… Bira se mjesto događaja, muzika, dizajniraju se pozivnice, konfeti… I na kraju, svi već znamo da je kruna takvog dana jedna prekrasna – svadbena torta.

Ali kako odabrati onu pravu? Mogućnosti su neograničene. Trendovi se konstantno mijenjaju i svaki par može odabrati da li želi tradicionalnu tortu ili pak neki od najnovijih trendova kada je torta u pitanju. A uvijek je dobrodošla i poneka kreativna ideja za one parove koji ne žele ni jedno ni drugo, nego žele nešto sasvim posebno što će imati samo oni i nitko drugi. A odakle uopće potječe svadbena torta?

Ta je tradicija započela još u Rimskom Carstvu, a u to vrijeme torta je bila samo kruh koji je mladoženja morao razbiti iznad glave. Složit ćete se s nama da se oblik i dizajn svadbene torte od tada poprilično promijenio. Jedan od najranijih oblika bila je francuska torta roquembouche, a nakon nje su torte počele poprimati razne veličine i oblike. Ono što je zajedničko tradicionalnim tortama je to da su uglavnom bijele boje koja simbolizira čistoću i da se uglavnom radi o višeslojnim tortama s puno katova i obilno ukrašenim glazurama koje su najčešće od marcipana. No, to nikako nije pravilo. Danas kreativnosti, kada je dizajn torte u pitanju, nema kraja. Možemo naići na torte raznih boja, oblika i okusa, ukrašene umjetnim ili prirodnim cvijećem, perlama, kristalima, figuricama, slikama i tako dalje. Možemo čak vidjeti i torte koje ustvari uopće nisu torte, nego predivno posloženi i dizajnirani cupcakes kolačići. Kao što smo već spomenuli, ideje su različite i danas više ništa nije nemoguće.

 

Ne morate se zadovoljiti prosjekom, nego možete zaista odabrati onu savršenu tortu za vaš savršen dan.

Neka Vaša potraga za savršenom tortom započne u Concettinu. Stručni djelatnici će se potruditi odvojiti vrijeme za razgovor sa Vama, postavit će Vam mnoga važna pitanja: koliko uzvanika dolazi na Vašu svečanost, koju tortu najviše volite – jeste li fan osvježavajućih voćnih torti ili ste više tip za čokoladnu fantaziju? Da li postoje neka ograničenja u odabiru namirnica za pripremu torte? Jeste li, mladenci, alergični možda, na jaja, kravlje mlijeko ili orahe? Ukoliko je odgovor potvrdan, nemojte se obeshrabriti. Slastičarski tim Concettina je vješt u uporabi alternativnih namirnica poput zobenog, rižinog ili bademovog mlijeka, ima iskustva u spravljanju slastica bez jaja, te može garantirati da je osoba alergična na orahe sasvim sigurna konzumirati slastice na Vašem vjenčanju. Torta se peče i priprema na sam dan Vašeg vjenčanja.

Concettino je također izniman logističar, možete dogovoriti direktnu isporuku Vaše torte i ostalih slastica na mjesto gdje će se odvijati Vaša svečanost, a Vas će sve dočekati spremno.

Kad je praktični dio dogovora odrađen, vrijeme je za estetiku. Torta za vjenčanje sigurno treba biti stilski ukomponirana u sve detalje Vaše svečanosti. Ukoliko ste odlučili da će vodeći motiv Vašeg vjenčanja biti romantične i elegantne crvene ruže, možete odabrati tortu bijele boje, presvučenu masom , posluženu na ogledalu, sa crvenim ružama na vrhu. Ukoliko ste odabrali nježnu antik ružičastu boju, Vaša torta može biti istog tona, s dekoracijom motiva starinske čipke. Za vjenčanja prožeta svježinom boje lavande, odabir može biti limun žuta glazura torte, sa dekoracijama u boji lavande. Ukoliko ste pak dijete u duši, vječni sladokusac i ljubitelj voćne svježine, Vaša torta može biti poslužena na višekatnom stalku, dekorirana jestivim figuricama ili svježim voćem. Glavna torta može biti ukrašena cijelom vojskom ukusnih cupcakes-a koji će poslužiti ili kao desert za najmlađe uzvanike ili kao slatki pozdrav gostima koji iz nekog razloga neće ostati do kraja večere – odnosno do rezanja torte.
Kad planirate svoj najvažniji dan, dan vjenčanja, najvažnije je okružiti se profesionalcima, ljudima s idejom i iskustvom, koji će shvatiti u potpunosti Vaše želje, prokomentirati sa Vama najnovije trendove u slastičarstvu, ali i dobre stare običaje naših krajeva; upotrijebiti najkvalitetnije namirnice i na sebe preuzeti odgovornost da sve bude odrađeno po dogovoru.

Ako za svoje vjenčanje želite samo najbolje, onda je Concettino prava adresa.

Uvijek uz vas,profesionalno sa stilom….
www.concettino.hr

Foto galerija - Vjenčane torte

 

Više informacija i narudžba:

Zajednički obrt - Pekara "Concettino"
vl. Marino Pilato i Klaudija Pilato

Mate Vlašića 39, 52440 Poreč
concettino@concettino.hr
www.concettino.hr

Tel: +385 52 434 668, 052 434 100
Fax: +385 52 434 292

 

 

Sviđa ti se ova vijest? Podijeli s prijateljima!

 

Pročitaj i ove savjete

Komentiraj Članak - Ljubav je emocija iznad svih ostalih…ona je ta koja pokreće svijet.


Želite se oglašavati? Kontaktirajte nas

Na vrh stranice